Våra nischade dotterbolag

Teqnions dotterbolag verkar inom smala tekniknischer vilket leder till att specifik kompetens finns i dotterbolagen, både vad gäller produkter såväl som marknad. Teqnions filosofi/strategi fokuserar därför på decentraliserad dotterbolags-styrning, där utvecklingen utgår från dotterbolagens individuella strategier, snarare än genom moderbolagets centrala ledningsfunktion.

Air Target

Specialister på akustiska målindikeringssystem för överljudsprojektiler.

Air Target Sweden AB utvecklar, tillverkar, säljer och distribuerar utrustning för militär övningsskjutning i form av olika typer av unika indikeringssystem för presentation av skjutdata. Företaget grundades 1956 och är en global leverantör till militära organisationer och försvarsindustri i mer än 30 länder och omsätter cirka 20 MSEK. Verksamheten är väletablerad, välrenommerad och har stor tillväxtpotential. Idag består företaget av fem personer som jobbar nära tillsammans i lokalerna i Kista utanför Stockholm.

www.airtarget.se  

Cellab Nordia

Helhetslösningar för patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.

Cellab Nordia AB marknadsför och säljer instrument och förbrukningsvaror samt innehar certifierad teknisk service. Kunderna återfinns huvudsakligen i Sverige inom såväl kliniska laboratorier som forskningslaboratorier – där representerade av klinisk forskning, läkemedel, bioteknik, livsmedel och kvalitetssäkring. Produktsortimentet består av marknadsledande instrument och förbrukningsvaror inriktat mot patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.

www.cellab.se  

Eloflex

Marknadsledande i segmentet hopfällbara elrullstolar och en viktig aktör i hjälpmedelssektorn.

Eloflex är marknadsledande i segmentet hopfällbara elrullstolar med försäljning i 8 länder i Europa. Eloflex, som grundades 2015, har på kort tid blivit en välkänd och viktig aktör i hjälpmedelssektorn och företagets hopfällbara elrullstolar tillhör de mest efterfrågade förflyttningshjälpmedlen på marknaden. Produkterna förskrivs via utvalda landsting (och motsvarande statliga system i andra länder) och säljs dessutom direkt till slutanvändare via återförsäljarnät på respektive marknad.

www.eloflex.se  

Elrond Komponent

Allt för en säker elmiljö, potentialutjämning, avbrottsfri kraft och överspänningsskydd.

Elrond, som startade 1965, är ledande inom åskskydd i Norden och har tre huvudområden: Överspänningsskydd / Åskskydd, Avbrottsfri Kraft / UPS samt Potentialutjämningsmaterial (inkl åskledarsystem, skydd mot direktnedslag). Dessutom nätaggregat och DC-system. Inom området UPS tillhandahåller man även drifttagning av UPS samt service på UPS. Elrond Komponent erbjuder kompletta lösningar för säker el-miljö inom automation och installation.

www.elrond.se  

GB Verkstads & Industrivaror

Oerhört flexibla kundanpassade logistiklösningar till industrin.

Bolaget erbjuder det mesta inom förbrukningsmaterial till verkstad och industri. 1981 startade Gunnar och Dagmar Berggren GB Verkstads- & Industrivaror i Sundsvall. Dagens GB Verkstads- & Industrivaror är ett familjeföretag i andra generationen och har med åren växt till en bred verksamhet med ett av Norrlands bredaste sortiment. I produktkatalogen erbjuds produkter från omkring 250 leverantörer inom bland annat fästelement, hydralikkomponenter, rördelar, packningar, tätningar, kullager, lyftprodukter och transmissionartiklar.

www.gbverkstad.se  

Grimstorps Byggkomponenter

Högeffektiv produktion av kundspecifika byggkomponenter.

Grimstorps Byggkomponenter bildades 1997 och har sedan dess försett byggindustrin med högkvalitativa byggkomponenter och husstommar. Bolaget producerar kompletta byggsatser med medföljande konstruktionsritningar till småhus. Detta är uppskattat av mindre entreprenörer som inte hinner bygga med lösvirke. Huset kommer snabbt under tak och risken för fukt, stölder och andra bekymmer på byggplatsen minimeras. Företagets byggsatser är dessutom mer kostnadseffektiva än lösvirkesbyggen.

www.gbkab.se  

Hem1

Arkitektritad huskonst.

Vi tänker annorlunda när vi bygger hus.

När du väljer Hem1 får du nämligen en alldeles egen personlig arkitekt, inredare och projektledare. Vi ritar utifrån dina husdrömmar, anpassar huset för just din tomt och är med och hjälper dig hela vägen hem.

Det är en fantastisk känsla att få vara med och skapa en familjs nya drömhem. Vi har gjort det i över 20 år och vi tycker det är lika kul varje gång!

www.hem1.se  

Industrikomponenter

Ledande produkter inom säkerhet, förbindningsteknik, strömförsörjning och industri.

Industrikomponenter AB bildades 1967 och dess anställda besitter lång erfarenhet och stor teknisk kunskap om de produkter som marknadsförs. Företagets arbetsområde är hela Norden där Industrikomponenter AB levererar elektromekaniska- och elektroniska komponenter till olika applikationer såsom: tåg, anläggningsmaskiner, militärt, marint, automationsutrustning och kranar. Bolaget arbetar med ledande internationella leverantörer och i levererar till hela Skandinavien från eget lager i Kista.

www.inkom.se  

K-Fab

Skandinavisk känsla och design inom lampor och heminredning. Vi tillverkar dina idéer.

K-FAB ska genom personlig service, stor flexibilitet och effektiv logistik vara en leverantör av modern, prisvärd och stämningsskapande, belysning för hemmiljö. 1974 startades K-FAB i Sundsvall. K-G Granström gjorde verklighet av sin dröm – att driva eget företag inom belysningsbranschen. I början av 2000-talet tog sonen Tommy över och verksamheten expanderade. K-FAB har idag kontor i Stockholm och i Chaozhou, Kina samt huvudkontoret som ligger kvar i Sundsvall, i natursköna norra Skandinavien. Företagets trivsamma belysning hittas idag hos återförsäljare världen över.

www.k-fab.eu  

Narva Scandinavia

Ljuskällor och LED-armaturer för industri, proffs och konsument.

Narva Scandinavia AB är ett Svenskt belysningsföretag som riktar sig mot den Skandinaviska marknaden. Företaget förser marknaden med ljuskällor och armaturer och riktar sig främst mot grossister samt återförsäljare. Bolagets kontor och lager finns i Södertälje. Företaget är medlem i Belysningsbranschen samt i miljöorganisationer som REPA och El-Kretsen. Historien bakom Narva Scandinavia AB började 1991 med bolaget Unilite Energiljus AB som sålde ljuskällor ifrån Södertälje.

www.narvascand.se  

Stans & Press

Kundanpassad legotillverkning med plåt som utgångsmaterial.

Stans & Press är ett verkstadsföretag som grundades 1974 och är specialiserat på legotillverkning. Stans & Press arbetar med kvalicerade komponenter i små- och medelstora serier och erbjuder ett brett spektrum av bearbetningssätt. Bolaget fokuserar på att alltid leverera högsta kvalitet, med en hög leveranssäkerhet och ett attraktivt erbjudande med en ändamålsenlig och effektiv maskinpark. Bolaget arbetar framförallt med internationella industrikunder, men även med mindre lokala aktörer.

www.stanspress.se  

Markis City

Markis Citys har ett unikt erbjudande med de största aktörerna i dryckesindustrin som kunder.

Med dessa kunder arbetar bolaget sedan länge för ett hållbart och effektivt användande av proffskylskåp som står utplacerade i livsmedelsbutiker och restauranger. Utrustning som servas och uppdateras kontinuerligt får en längre livslängd och skapar därmed ett mindre ekologiskt fotavtryck. Bland kunderna finns bland andra Spendrups, Coca-Cola och Swedish Match. Företaget startades av Peter "Pudding" Johansson 1991 och som namnet antyder började det med solskydd. Sedan 2009 är ligger dock fokus på kylskåpsrenovering samt uthyrning av kylskåp och bardiskar till olika event.

www.markiscity.se  

Dandy Dots

Dandy Dots är ett flexibelt tryckeri med extrem kundfokus som ingår i Markis Citykoncernen.

Bolaget startades från början för att förse den egna verksamheten med profilprodukter men har idag utvecklats och står mer på egna ben. Paradgrenen är vinyl och Dandy Dots tillverkar väldigt mycket dekaler, så mycket att vi är en av de största konsumenterna av kampanjvinyl i norden. Även om vi älskar vinyl och dekor i alla dess former ger vi oss nu in på papperstryck.  Det vi tycker skiljer oss från andra tryckerier är vår flexibilitet och höga servicenivå. Vi tycker om att arbeta som ett litet bolag där personlig kontakt och service är högt värderat. Vi räds inte utveckling och har goda möjligheter att anpassa oss efter kundens behov.

www.dandydots.se  

Injab Kraft Teknik AB

Ledande leverantör av ström- och mättransformatorer i Sverige.

Injab erbjuder ett komplett utbud av högkvalitativa ström- och mättransformatorer samt gedigen kunskap kring hur dessa används och installeras. Bolaget säljer även reläskydd inom låg- och mellanspänningsområdet samt svensktillverkade autoreclosers för friledning och montage i nätstationer samt beröringsbara enfasisolerade strömskenor och väggenomföringar för medel- och högspänningsapplikationer. Injab jobbar främst med och stöttar energibolagen i Sverige.

www.injab.se  

WiMa Propulsion AB

WiMa Propulsion AB är ett kunskaps- och serviceföretag med inriktning på marina och industriella gasturbininstallationer.

Bolaget reparerar och underhåller gasturbiner i egna lokaler men utför även visst service- och underhållsarbete i fält. Med mycket lång erfarenhet och månghövdad kompetens inom gasturbinområdet kan bolaget utföra tekniska analyser för underhåll, ombyggnad och service, av hela eller delar av turbinsystem.

http://www.wimapropulsion.se/  

Vill du bli en del av Teqnionfamiljen?

Kontakta oss 

Vår förvärsstrategi

Vår förvärvsstrategi

Teqnions över 12 års erfarenhet av att genomföra förvärv i kombination med en engagerad ledning och medarbetare, möjliggör vad Teqnion anser vara väl avvägda investeringsbeslut till rimliga värderingar.

Teqnion letar efter unika verksamheter med begränsad konkurrens från andra potentiella uppköpare, där en långsiktig relation som kan sträcker sig långt efter tillträde. På så vis bibehålls befintlig kunskap, relationer och entreprenörskap i bolaget.

Teqnion investerar i välskötta vinstbolag med verifierad intjäningsförmåga, positiva kassaflöden och god framtidspotential, och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Med detta som bas för urvalsprocessen gör Teqnion en sammanvägd bedömning där förvärvskriterierna är vägledande. Förvärven finansieras 100% kontant eller upp till 70% banklån.

Våra förvärvskriterier är i första hand lönsamhet med vinst som tål omstrukturering och integration samt en stabil omsättning om 25–100 MSEK.

Kontakta oss 

Teqnion AB

Teqnion är en svensk industrikoncern som grundades 2006. Koncernens bolag verkar inom smala tekniknischer i ett brett spektrum av branscher. Teqnions strategi genomsyras av ett aktivt ägande, optimering av dotterbolagens verksamhet samt tillväxt genom förvärv.