Våra nischade dotterbolag

Teqnions dotterbolag verkar inom smala tekniknischer vilket leder till att specifik kompetens finns i dotterbolagen, både vad gäller produkter såväl som marknad. Teqnions filosofi/strategi fokuserar därför på decentraliserad dotterbolags-styrning, där utvecklingen utgår från dotterbolagens individuella strategier, snarare än genom moderbolagets centrala ledningsfunktion.

Air Target

Specialister på akustiska målindikeringssystem för överljudsprojektiler.

Air Target Sweden AB utvecklar, tillverkar, säljer och distribuerar utrustning för militär övningsskjutning i form av olika typer av unika indikeringssystem för presentation av skjutdata. Företaget grundades 1956 och är en global leverantör till militära organisationer och försvarsindustri i mer än 30 länder och omsätter cirka 20 MSEK. Verksamheten är väletablerad, välrenommerad och har stor tillväxtpotential. Idag består företaget av fem personer som jobbar nära tillsammans i lokalerna i Kista utanför Stockholm.

Belle Coachworks

Skräddarsydda stängda fordonstransporter baserade i England.

Belle designar, tillverkar och marknadsför de fordonstransporter som få andra klarar av. Oavsett om man vill transportera lyxbilar, konceptbilar eller bepansrade fordon så är Belle det självklara valet när det gäller kvalitet, service och finish.

Cellab Nordia

Helhetslösningar för patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.

Cellab Nordia AB marknadsför och säljer instrument och förbrukningsvaror samt innehar certifierad teknisk service. Kunderna återfinns huvudsakligen i Sverige inom såväl kliniska laboratorier som forskningslaboratorier – där representerade av klinisk forskning, läkemedel, bioteknik, livsmedel och kvalitetssäkring. Produktsortimentet består av marknadsledande instrument och förbrukningsvaror inriktat mot patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.

CMW

Leverantör av kvalificerad spånskärande metallbearbetning.

Bolaget grundades 2005 och är sedan länge tryggt förankrade i bygden och har säkrat ett rykte om att leverera i tid och till rätt kvalitet. När kunderna söker säkra leveranser av komplexa komponenter med snäva toleranser vänder de sig till CMW.

Eloflex

Marknadsledande inom hopfällbara elrullstolar.

Eloflex är marknadsledande i segmentet hopfällbara elrullstolar med försäljning i 8 länder i Europa. Eloflex, som grundades 2015, har på kort tid blivit en välkänd och viktig aktör i hjälpmedelssektorn och företagets hopfällbara elrullstolar tillhör de mest efterfrågade förflyttningshjälpmedlen på marknaden. Produkterna förskrivs via utvalda landsting (och motsvarande statliga system i andra länder) och säljs dessutom direkt till slutanvändare via återförsäljarnät på respektive marknad.

Elrond Komponent

Allt för en säker elmiljö, potentialutjämning, avbrottsfri kraft och överspänningsskydd.

Elrond, som startade 1965, är ledande inom åskskydd i Norden och har tre huvudområden: Överspänningsskydd / Åskskydd, Avbrottsfri Kraft / UPS samt Potentialutjämningsmaterial (inkl åskledarsystem, skydd mot direktnedslag). Dessutom nätaggregat och DC-system. Inom området UPS tillhandahåller man även drifttagning av UPS samt service på UPS. Elrond Komponent erbjuder kompletta lösningar för säker el-miljö inom automation och installation.

GB Verkstads & Industrivaror

Oerhört flexibla och kundanpassade logistiklösningar till industrin.

Bolaget erbjuder det mesta inom förbrukningsmaterial till verkstad och industri. 1981 startade Gunnar och Dagmar Berggren GB Verkstads- & Industrivaror i Sundsvall. Dagens GB Verkstads- & Industrivaror är ett familjeföretag i andra generationen och har med åren växt till en bred verksamhet med ett av Norrlands bredaste sortiment. I produktkatalogen erbjuds produkter från omkring 250 leverantörer inom bland annat fästelement, hydralikkomponenter, rördelar, packningar, tätningar, kullager, lyftprodukter och transmissionartiklar.

Grimstorps Byggkomponenter

Högeffektiv produktion av kundspecifika byggkomponenter.

Grimstorps Byggkomponenter bildades 1997 och har sedan dess försett byggindustrin med högkvalitativa byggkomponenter och husstommar. Bolaget producerar kompletta byggsatser med medföljande konstruktions-ritningar till småhus. Detta är uppskattat av mindre entreprenörer som inte hinner bygga med lösvirke. Huset kommer snabbt under tak och risken för fukt, stölder och andra bekymmer på byggplatsen minimeras. Företagets byggsatser är dessutom mer kostnadseffektiva än lösvirkesbyggen.

Hem1

Arkitektritad huskonst.

Vi tänker annorlunda när vi bygger hus.

När du väljer Hem1 får du nämligen en alldeles egen personlig arkitekt, inredare och projektledare. Vi ritar utifrån dina husdrömmar, anpassar huset för just din tomt och är med och hjälper dig hela vägen hem.

Det är en fantastisk känsla att få vara med och skapa en familjs nya drömhem. Vi har gjort det i över 20 år och vi tycker det är lika kul varje gång!

Injab

Ledande leverantör av ström- och mättransformatorer i Sverige.

Injab erbjuder ett komplett utbud av högkvalitativa ström- och mättransformatorer samt gedigen kunskap kring hur dessa används och installeras. Bolaget säljer även reläskydd inom låg- och mellanspänningsområdet samt svensktillverkade autoreclosers för friledning och montage i nätstationer samt beröringsbara enfasisolerade strömskenor och vägg-genomföringar för medel- och högspännings-applikationer. Injab jobbar främst med och stöttar energibolagen i Sverige.

Inkom

Ledande produkter inom säkerhet, förbindningsteknik, strömförsörjning och industri.

Bolaget bildades 1967 och dess anställda besitter lång erfarenhet och stor teknisk kunskap om de produkter som marknadsförs. Företagets har försäljning i  hela Norden där Inkom levererar elektromekaniska och elektroniska komponenter till olika applikationer såsom: tåg, anläggningsmaskiner, militärt, marint, automations-utrustning och kranar. Bolaget arbetar med ledande internationella leverantörer och i levererar till hela Skandinavien från eget lager i Kista.

INNOGUARD

Innovativa och kundanpassade laboratorie- och medicintekniska produkter.

INNOGUARD utvecklar, tillverkar och marknadsför laboratorie- och medicintekniska produkter för att integrera dem i laboratorier och vårdmiljöer. Produkterna säljs under eget varumärke till bolagets kunder i Skandinavien.

Kema

Ledande varumärke inom rostfria måttanpassade produkter för proffskök.

Kema marknadsför och säljer rostfria produkter under eget varumärke till proffskök. Bolagets egendesignade och måttanpassade produkter, som inkluderar vinkylar, värmhållningsbänkar och kyldiskar, är sedan flera decennier högt ansedda i branschen. Kema är det naturliga valet för restaurangkök som efterfrågar specialanpassade produkter till högsta kvalitet.

K-Fab

Skandinavisk känsla och design inom lampor och heminredning.

K-FAB ska genom personlig service, stor flexibilitet och effektiv logistik vara en leverantör av modern, prisvärd och stämningsskapande, belysning för hemmiljö. 1974 startades K-FAB i Sundsvall. K-G Granström gjorde verklighet av sin dröm – att driva eget företag inom belysningsbranschen. I början av 2000-talet tog sonen Tommy över och verksamheten expanderade. K-FAB har idag kontor i Stockholm och i Chaozhou, Kina samt huvudkontoret som ligger kvar i Sundsvall, i natursköna norra Skandinavien. Företagets trivsamma belysning hittas idag hos återförsäljare världen över.

Lundahl Transformer

Världsledande tillverkare av transformatorer för ljudapplikationer

Lundahl Transformers utvecklar och tillverkar transformatorer av absolut högsta kvalitet för de mest krävande användarna inom audio – både som gränssnitt mellan artisten och ljudupptagning samt mellan det inspelade mediet och högtalarna. Lundahls erbjuder även anpassningar och helt nya konstruktioner efter önskemål.

Markis City

Helhetslösning för krävande kunder som har behov av kylar och frysar.

Med dessa kunder arbetar bolaget sedan länge för ett hållbart och effektivt användande av proffskylskåp som står utplacerade i livsmedelsbutiker och restauranger. Utrustning som servas och uppdateras kontinuerligt får en längre livslängd och skapar därmed ett mindre ekologiskt fotavtryck. Bland kunderna finns bland andra Spendrups, Coca-Cola och Swedish Match. Företaget startades av Peter "Pudding" Johansson 1991 och som namnet antyder började det med solskydd. Sedan 2009 är ligger dock fokus på kylskåpsrenovering samt uthyrning av kylskåp och bardiskar till olika event.

Narva Scandinavia

Ljuskällor och LED-armaturer för industri, proffs och konsument.

Narva Scandinavia AB är ett Svenskt belysningsföretag som riktar sig mot den Skandinaviska marknaden. Företaget förser marknaden med ljuskällor och armaturer och riktar sig främst mot grossister samt återförsäljare. Bolagets kontor och lager finns i Södertälje. Företaget är medlem i Belysnings-branschen samt i miljöorganisationer som REPA och El-Kretsen. Historien bakom Narva Scandinavia AB började 1991 med bolaget Unilite Energiljus AB som sålde ljuskällor ifrån Södertälje.

Nubis

Högeffektiva kundanpassade kapslingar för datacenter

Nubis är en brittisk designer av specialanpassade inkapslingar som används av kunder som driver datacenter för högintensiv processering med fokus på GPUer och CPUer. Produkterna marknadsförs under eget varumärke och hjälper kunder med höga krav att få ut högsta möjliga effekt och livslängd av sin maskinpark samtidigt som de reducerar energiåtgången och klimatavtrycket markant jämfört med sina konkurrenter.

Reward Catering

Unikt designade foodtrucks och trailers

Reward Catering är en foodtruck- och trailerspecialist med bas i Dublin med kunder över hela världen. De fokuserar på att designa och marknadsföra skräddarsydda produkter av högsta kvalitet till kunder som primärt använder dem som foodtrucks, men även till hårsalonger, DJ-bås och marknadsföringsbås – endast fantasin sätter gränserna. Tillverkningen av ingående komponenter är outsourcade men slutmonteras i utkanten av Dublin där även kvalitetssäkring sker.

Schill Reglerteknik

Mätutrustning för ensning av vapensystem.

Schill Reglerteknik utvecklar avancerad mätutrustning för dynamisk och statisk ensning av vapensystem. Produkterna används främst ombord på örlogsfartyg men även på vissa landbaserade plattformar. Med hjälp av bolagets produkter kan man snabbt och effektivt säkerställa att eldrören har högsta träffsäkerhet.

Stans & Press

Kundanpassad legotillverkning med plåt som utgångsmaterial.

Stans & Press är ett verkstadsföretag som grundades 1974 och är specialiserat på legotillverkning. Stans & Press arbetar med kvalicerade komponenter i små- och medelstora serier och erbjuder ett brett spektrum av bearbetningssätt. Bolaget fokuserar på att alltid leverera högsta kvalitet, med en hög leveranssäkerhet och ett attraktivt erbjudande med en ändamålsenlig och effektiv maskinpark. Bolaget arbetar framförallt med internationella industrikunder, men även med mindre lokala aktörer.

Stanwell Technic

Innovativa egenutvecklade dispensrar, pumpar och system för vätskor.

Stanwell utvecklar och marknadsför dispensrar, pumpar och komplexa system för vätskor. Bolaget är baserat i UK och kunder återfinns primärt i UK men i även i viss utsträckning inom EU. Stanwells högkvalitativa produkter säkerställer att kunden alltid kan lita på att drycken kan flöda så att kunderna kan avnjuta en perfekt upphälld öl. Den konsekvent höga driftsäkerheten och servicegraden har gjort att deras produkter finns i nästan alla pubbar i hela UK.

Surge Protection

Specialister på överspänningsskydd i UK

Surge har sedan starten 2006 i Manchester försett kunder på de Brittiska öarna med överspänningsskydd. Kunderna finns inom de flesta segment såsom samhällsfastigheter, försvaret, flygplatser och muséer, vilka har kunnat skydda sin elektroniska utrustning med hjälp av Surges högkvalitativa och innovativa produkter. Genom att alltid erbjuda skräddarsydd konsultation och sätta kundens behov i första rummet har bolaget både byggt hållbara relationer samtidigt som fler och fler kunder har sökt sig till bolaget.

Teltek

Marknadsledande systemleverantör av industriella vågar.

Teltek i Örebro Aktiebolag är en marknadsledande systemleverantör inom processindustrin av lösningar för vägning, processkontroll och etikettering. Bolaget tillhandahåller skräddarsydda lösningar av bl.a. egenutvecklade checkvågar och IT-system samt innehar agenturer för röntgenmaskiner, metalldetektorer och etikettering.

Wallmek

Egenutvecklade specialverktyg för fordonsbranschen.

Wallmek i Kungälv Aktiebolag designar, utvecklar och tillverkar specialverktyg som används vid reparation och demontering av fordon. Produkterna säljs under eget varumärke till bolagets kunder i Europa och Nordamerika. Med Wallmeks verktyg för bilar, lastbilar, släpvagnar och entreprenadmaskiner kan reparations-verkstäder trygga effektiva och ergonomiska processer.

Vicky Teknik

Komplett systemleverantör av utrustning till TMA-fordon

Vicky Teknik AB är nordiska marknadens mest kompletta systemleverantör av utrustning till TMA-fordon. Bolaget tillhandahåller skräddar-sydda och nyckelfärdiga lösningar av skyddsfordon, som inkluderar ledande TMA-skydd, egenutvecklade variabla LED-skyltar och tillhörande kringutrustning.

WiMa

Specialiserat kunskaps- och serviceföretag med inriktning på marina och industriella gasturbininstallationer.

Bolaget reparerar och underhåller gasturbiner i egna lokaler men utför även visst service- och underhållsarbete i fält. Med mycket lång erfarenhet och månghövdad kompetens inom gasturbinområdet kan bolaget utföra tekniska analyser för underhåll, ombyggnad och service, av hela eller delar av turbinsystem.

Vill du bli en del av Teqnionfamiljen?

Plats för ytterligare nischat höglönsamt entreprenörsdrivet bolag.

Vi är alltid på jakt efter Europas finaste bolag drivet av entreprenörer som vill hitta ett tryggt hem för sitt livsverk. Kanske är det du? Någon du känner? Tipsa gärna!

Vill du bli en del av Teqnionfamiljen?

Kontakta oss 

Vår förvärsstrategi

Vår förvärvsstrategi

Teqnion har en affärsmodell där vårt kassaflöde kontinuerligt återinvesteras genom förvärv av nya fina dotterbolag. Med vår mångåriga erfarenhet av förvärv och företagsutveckling kan Teqnion göra väl avvägda investeringsbeslut till rimliga värderingar.

Vi söker företag som drivs av människor med själ och hjärta. Lönsamma bolag med trygg historik och fina kassaflöden. Nischade verksamheter med stolta medarbetare. Teqnion letar efter unika verksamheter med begränsad konkurrens, där en relation med säljaren ofta sträcker sig långt efter tillträde. På så vis bibehålls befintlig kunskap, relationer och entreprenörskap i bolaget.

Teqnion investerar i välskötta vinstbolag och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Förvärven finansieras genom egen kassa och banklån. Våra förvärvskriterier är i första hand lönsamhet med en vinst som tål omstrukturering och integration samt en stabil omsättning i spannet 25–150 MSEK.

Kontakta oss 

Teqnion AB

Teqnion är en svensk industrikoncern som grundades 2006. Koncernens bolag verkar inom smala tekniknischer i ett brett spektrum av branscher. Teqnions strategi genomsyras av ett aktivt ägande, optimering av dotterbolagens verksamhet samt tillväxt genom förvärv.

Följ oss på:

   

Senaste pressmeddelanden