Nyheter

Carina Strid ny CFO i Teqnionkoncernen

Teqnion stärker sin ledning genom att anställa Carina Strid som ny Chief Financial Officer (CFO).
Carina som är civilekonom från Stockholms universitet har haft ledande positioner i ett flertal bolag med ansvar för rapportering och redovisning. Hon kommer senast från en roll som CFO på Tagehus och har tidigare bl.a. varit ekonomichef hos Ratos samt arbetat som specialist inom redovisning hos KPMG och Finansinspektionen. Daniel Zhang, som med varm hand lämnar över rollen och titeln till Carina, kommer framöver fokusera tydligare på sin favoritsyssla och passion vilket är att finna och förvärva fina företag till Teqnion. Daniel som är Teqnions förvärvsgeneral behåller sin favorittitel CXO.

- Jag tror att Carina kommer passa jättebra in i vår grupp och att hon kan bidra mycket till det fortsatta bolagsbygget. Carina har rätt erfarenhet och otroligt kunnig inom sitt värv. Dessutom är hon en glad prick som vi gärna vill hänga med, säger Johan Steene, VD och koncernchef i Teqnion.

- Jag ser mycket fram emot att börja jobba med kollegorna på Teqnion. Det verkar vara ett härligt gäng med stora ambitioner. Bolaget har en tydlig affärsmodell med en fin historik där resultattillväxt är i fokus. Det ska bli riktigt spännande och kul att få vara med och bygga vidare tillsammans med Johan och övriga kollegor, säger Carina Strid.

Carina tillträder tjänsten som Teqnions CFO inom sex månader, senast den 13 februari 2023.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Steene, VD och IR, Telefon: +46 73 333 57 33, E-mail: johan@teqnion.se

Teqnion AB
Evenemangsgatan 31 A, 169 79 Solna
Tel: 08-655 12 00, E-mail: info@teqnion.se, Org.nr: 556713-4183

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 augusti 2022 kl. 08:08 CET.

Om Teqnion
Teqnion AB är en industrikoncern som förvärvar stabila nischbolag med fina kassaflöden för att utveckla och äga med evig horisont. Dotterbolagen leds decentraliserat med stöd från moderbolaget. Vi agerar i flertalet branscher med ledande produkter vilket ger oss god motståndskraft vid konjunktursvängningar samt ett gediget industriellt kunnande. För oss är det centralt att fokusera på lönsamhet och långsiktigt hållbara affärsrelationer.

Bolagets aktier med kortnamn TEQ handlas på Nasdaq First North Growth Market.
Redeye AB är bolagets Certified Adviser.

Filer för nedladdning

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.

Teqnion AB

Teqnion är en svensk industrikoncern som grundades 2006. Koncernens bolag verkar inom smala tekniknischer i ett brett spektrum av branscher. Teqnions strategi genomsyras av ett aktivt ägande, optimering av dotterbolagens verksamhet samt tillväxt genom förvärv.

Följ oss på:

   

Senaste pressmeddelanden